Чистота довкілля залежить від нас

             Днями в бібліотеці пройшла екологічна година для учнів 1-4 класів «Піклуйся про довкілля». Мета заходу: виховати у дітей любов до природи та поглибити інтерес до її вивчення та охорони.

На початку години на прикладах з дитячих творів бібліотекарі пояснили дітям про почуття відповідальності та гуманного ставлення до тварин та рослин. Такий підхід спрямований на виховання екологічної свідомості в учнів.


Помічником у вивчені правил бережного ставлення до природи стало відео «Про Червону книгу України», а також рекомендаційний список літератури «Мозаїка природи». 


Щоб закріпити матеріал, учні взяли участь у конкурсі загадок «Наші улюбленці», де мали відгадати рідкісних тварин, які живуть на теренах нашої країни. Діти активно відповідали на запитання та розповідали як намагаються піклуватися про довкілля, наприклад, правильно утилізуючи сміття.

На сьогоднішній день екологічна ситуація в Україні в дуже поганому стані. І якщо на якісь аспекти вплинути ніяк, то все ж на своєму рівні можемо піклуватися про природу, плекаючи її та захищаючи. Особливо такі правила мають стати основою світогляду майбутнього покоління, адже від цього залежить життя планети.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника