Геніальна донька українського народу

До митців, що пережили свій час і їхні твори збагатили скарбницю духовної культури, належить видатна українська поетеса, драматург, перекладачка, громадська діячка  Леся Українка.

Художнє слово письменниці – гармонія глибокої ніжності й крицевої непохитності. Її твори пронизані любовю до людини, світлою вірою в перемогу добра і справедливості.

Велика поетеса України і жінка з трагічною долею, вона ввійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби. Своєю творчістю й перекладацькою діяльністю Леся Українка органічно вплела українську мову і культуру в загальний цивілізаційний контекст людства. Слава Лесі Українки перейшла далеко за межі України, а неперевершений талант та вплив залишаються незгасними і в сучасному світі.

Працівники бібліотеки на абонементі для 5-9 класів представили увазі користувачів перегляд літератури «Співачка досвітніх вогнів», підготовлений до 153-ї річниці з дня народження Лесі Українки та провели бесіду «Геніальна донька українського народу», розповівши про основні віхи біографії та творчості поетеси.








 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника