"Почуй" книгу

    Після Всесвітнього дня читання вголос, який пройшов вчора, 7 лютого, актуально дізнатися цікаве та корисне про аудіокниги, які зараз мають велику популярність.

Цікаве про аудіокниги

  1. 1952 року Ділан Томас записав на касету свою аудіокнигу «Дитяче Різдво в Уельсі». І нехай ця книга не набул широкої популярності, зате вона стала своєрідним поштовхом до широкого поширення аудіокниг та зростання їх популярності.
  2. Премія Grammy за найкращі аудіокниги для дітей присуджується дитячій аудіокнизі, визнаній найкращою, і може бути вручена як виконавцям та продюсерам твору, так і звукорежисерам та аранжувальникам. Зараз вона об'єднана з премією за найкращий дитячий музичний альбом.
  3. Незважаючи на те, що Philips і Sony спільно розробили цифровий компакт-диск ще в 1980 році, минуло близько 10 років, перш ніж це нововведення набуло масового поширення і стало використовуватися для запису аудіокниг.
  4. Еміль Берлінер у 1887 році винайшов грамофон, що поклав початок розвитку аудіокниги.
  5. Audie Award – щорічна нагорода, заснована Асоціацією видавців аудіо, за найкращі аудіокниги року. Цю премію часто рекламують як «Оскар» індустрії аудіокниг», що робить значний внесок у просування та розвиток індустрії книжкового аудіозапису.
    Корисне про аудіокниги

  • Аудіокниги розвивають уяву, посилюють увагу до поточного моменту, по-новому сприймається звичне. Спробуйте прослухати книгу, яку багато разів читали і добре знаєте — ви отримаєте зовсім інший досвід, який, можливо, вам сподобається навіть більше, ніж звичайне читання.
  • Аудіокнига займе час, що витрачається на інші справи, позбавить від почуття самотності і «застрягання» в моменті, забезпечить вас корисною інформацією, підтримає і розважить.
  • Аудіокниги перешкоджають появі таких симптомів стомлення, як головний біль, різь в очах, запаморочення, відчуття слабкості. 
Проте, якими б гарними не були аудіокниги, вони повноцінно не замінять паперову книгу, тримаючи яку  в руках ти приєднуєшся до особливого ритуалу читання. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника