Унікальні діти-вундеркінди

Всі діти - унікальні та не кожен вундеркінд. Хоча, багато батьків максимально прагнуть виховати саме дитину-індіго. Проте, природженний унікальний талант, то справа дуже рідкісна, але постійне вдосконалення та праця, звісно, дають результати.
За визначенням Вікіпедії: "вундеркі́нди — діти, які визнані освітньої системою вищими в рівні інтелектуального розвитку від інших дітей свого віку". Історія знає немало таких дітей, кожен з яких зробив унікальний вклад".

Так, наприклад, відомий математик Блез Паскаль написав першу теорему в 16 років. 
А найвідоміший вундеркінд в історії Вольфгант Амадей Моцарт написав свою першу композицію у віці 6 років, а грати на клавесині вже почав з 3 років. Не дивно, що з таким темпом у 8 років композитор написав симфонію, а в 12 - оперу. 
Картина Пабло Пікассо "Ле Пікадор" була написана ним у віці 9 років.
В 14-річному віці Боббі Фішер виграв чемпіонат США по шахматам, а в 15 став наймолодшим гроссмейстером в історії. Мав IQ у 180 балів та володів 5 мовами.
А власником найвищого IQ за Книгою рекордів Гіннеса - кореєць Кім Ун Єн, який становив аж 210 балів. В 4 роки він знав, окрім корейської, також японську, китайську, англійську, німецьку, іспанську та в'єтнамську. 

Щодо вундерківндів наших днів, то їх теж вистачає. Так, Яків Барнетт народився з тяжкою формою аутизму та попри пессимістичні прогнози лікарів, що не зможе читати і писати, вже в 10 років став наймолодшим студентом Університуте Індіани Перд'ю Індіанаполіс.
Серед українців особливу увагу заслуговує наш земляк полтавчанин Олександр Костюченко, який в 4 роки пішов у перший клас, а вже в 14 років закінчив школу.

Звісно, часто в дорослому віці життя таких дітей складається не завжди позитивно. Подальша доля вундеркіндів залежить від них самих, прийняття їх суспільством, а також розуміння, прийняття та любові самих батьків.

Фото: Depositphotos
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника