Віртуальний світ книг

     Комп'ютерні ігри давно стали звичними як один з видів дозвілля. Часто ігри створюються на основі книг. Проте, тепер є тенденція до написання літературних творів на основі сюжету чи з героями відеоігор. Так, наприклад, зараз дуже популярні серед дітей книги з елементами Майнкрафту. 

Minecraft (від англ. mine craft — досл. «шахтарське ремесло») — відеогра від незалежної студії Mojang 2011 року жанру «пісочниця» у відкритому світі з виглядом від першої/третьої особи. Гра започаткувала однойменну серію, для всіх творів якої характерний мінімалістичний кубічний дизайн. Ця гра передусім дає змогу виразити свою креативність.

   Твори про віртуальні світи спонукають дітей до читання, адже розповідають про звичне та улюблене. Подібна література розвиває уяву, логіку та вчить правильності вибору. Окрім цього, книги розповідають як вибудовувати дружні стосунки та працювати у команді. Ілюстрації містять впізнавані локації гри, тож додатково занурюють у віртуальний світ. Діти із захопленням будуть читати книгу. Не дивно, що зараз книги про Minecraft є одними з найбільш запитуваних в бібліотеці.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника