Чаю багато не буває




В таку погоду єдиним бажанням є обгорнутися теплим пледом та заварити собі чашку запашного та гарячого чаю. Про останній ми розповімо цікаві факти, адже 15 грудня відмічається Міжнародний день чаю. 

Чай пуер

Існує більше 1500 сортів чаю, які діляться на 6 видів: чорний, зелений, білий, червоний (улун), жовтий і пост-ферментований (наприклад, пуер).

Чай є найбільш споживаним напоєм на Землі, після води.

Одним з перших шанувальників чаю у Європі був король Людовик XIV, який дізнався, що китайці за допомогою цього напою захищають себе від хвороб. Цікаво, що чай дійсно допоміг монарху впоратися з подагрою. Також напій нормалізує цукор в крові, гормони стресу та сон.


У Китаї чорний чай називають червоним, тому що орієнтуються на колір готового напою.


Чай є дорогим продуктом, адже його досі збирають і сортують вручну. Всі спроби механізувати цей процес були провальними, оскільки зібране листя змішується із стеблами, пагонами та іншим сміттям.


У Китаї під час чайної церемонії прийнято дякувати господарів за гостинність постукуючи пальцями по столу.


Чай в пакетиках був винайдений абсолютно випадково. В 1904 році американський купець Томас Салліван відправив замовникам зразки чаю в мініатюрних шовкових мішечках, а ті, не розібравшись, заварили його, не виймаючи з упаковки. 

В Англії досить довго чай доставлявся контрабандою та продавався в закритих кав'ярнях, куди мали допуск лише чоловіки.

Отож, як ми бачимо, звичайне листя чаю користується широкою популярністю та має власну незвичайну історію. Нам же залишається насолоджуватися цим смачним та корисним напоєм.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника