Чому ялинку прикрашають?

Новий рік вже на порозі. Багато хто вже прикрасив ялинки та насолоджується вогниками гірлянд. Ми ж, в свою чергу, хочемо розповісти цікаві факти про різдвяні прикраси, які милують наше око в цей особливий період.


Прототипом ялинкової кульки є райське яблуко. Раніше ялинки прикрашали саме цим фруктом, а потім до нього почали додавати цукерки, горішки, пряники і т.д. Оскільки, гілки не витримували такої ваги, то почали виготовляти порожнисті легенькі скляні кулі.


Традиція прикрашати ялинку бере початок у Німеччині. Здавна її наряджали саме до Різдва, а не до Нового року: католики - до 25 грудня, православні – 7 січня.


Чому ж саме ялинка слугує символом різдвяних свят? За однією з версій причина полягає в тому, що це вічнозелене дерево. Таким чином, вона символізує вічне життя.


Як різдвяну прикрасу на ялинках ставили свічки, але через небезпеку пожежі, вони були замінені на гірлянди та дощик.


Зірка на верхівці новорічного дерева є символом Вифлеємської зірки. Саме вона сповістила про те, що народився Месія Ісус Христос.


Традиція класти подарунки в панчохи пов’язана з історією про Святого Миколая (Санта Клауса). Одного разу він підкинув бідній родині через димар три мішечки із золотом. Мішечки потрапили в панчохи та черевики, які сушилися біля каміна.

У будь-якому випадку, сам процес прикрашання ялинки об’єднує родину та надає особливого настрою, адже вона вже давно увійшла в наше життя як символ радості та сподівань на щасливий рік, що наступає. 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника