Намистинка+намистинка = прикраса


З давніх-давен дівчатка люблять намисто. Нанизаними на нитку намистинами можуть бути коштовні камені (рубіни, смарагди), перлини черепашки, шматочки скла, пластики і т.д.. Носити прикрасу можна не тільки на шиї, а й на руках та ногах.

Наші пра-пра-прабабусі носили намисто зроблене із ягід горобини. Також в давнину люди робили прикраси з оленячих рогів, кольорової гальки, зубів та кісток тварин та красивого пташиного пір’я. Намисто не тільки слугувало прикрасою, а й чимало могло розповісти про свого власника.


Деякі традиції пов’язані з намисто дійшли і до наших днів. Так, в племені падаунг вродливою вважається тільки та дівчина шию якої прикрашають аж двадцять металевих обручів. Таку прикрасу дівчата починають носити ще в 5 років. Кожного року додається нове кільце. На жаль, така прикраса призводить до деформування шийних хребців та серйозних проблем зі здоров’ям. 


Намисто кожен може створити власними руками. Були б тільки час та бажання. Для найменших красунь можна створити їстівну прикрасу. Для цього потрібно взяти міцну нитку й нанизати на неї колечка із сухих сніданків або малесенькі сушки. Можна спочатку покрасуватися в такому намисті, а потім з’їсти. Як бачимо, прикраси теж мають своє особливе значення та призначення.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника