Кому подарунок від Святого Миколая?


Наближається один із найулюбленіших днів дітей, а саме День Святого Миколая. Всі з нетерпінням чекають подарунків під подушкою та мало хто знає історію цього свята.

Святий Миколай – це реальна людина, християнський священик грецького походження. Датою його народження вважаться 15 березня 270 року, а смерті  - 6 грудня 343/352 року. За переказами Святий Миколай звершив чимало чудес. Допомагав бідним, знедоленим та дуже любив дітей. 

За легендою, чоловік підкидав вночі гаманці з грошима у вікна бідним дівчатам, щоб вони мали придане та влаштували своє життя. Зараз Святий Миколай приносить подарунки дітям та дорослим 19 грудня. Слухняним – яскраві та гарні, а тим, хто був нечемним - різочку.

В інших країнах подарунки від Святого Миколая (він же Санта Клаус) чекають на Різдво, а саме 25 грудня. Так, наприклад, у Німеччині подарунки він кладе на підвіконня. 


Британці ж та ірландці знаходять їх у шкарпетках. У Швеції подарунки шукають подарунки біля печі. Та, найчастіше, вони лежать і чекають на своїх власників під ялинкою. 
В будь-якому випадку, День Святого Миколая – чудове свято, сповнене надії та радості, адже відкриває період чарівних новорічних торжеств.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника