Сучасна українська книга. Брати Капранови

Віртуальна книжкова виставка

Дмитро та Віталій Капранови - письменники, видавці (засновники видавництва «Зелений пес»), публіцисти, культурні діячі, блогери.

  Народились вони 24 липня 1967 року на території сучасної Молдови. Разом з родиною переїхали до Очакова, там закінчили школу. Вищу освіту здобували в Москві та Свердловську, вивчали кібернетику. 1988 року, одружившись на близнючках поїхали до Москви. На той час там створювався потужний осередок української діаспори. Підтримуючи цей рух Капранови видавали газету та літературний журнал  українською мовою. В цей час з’являється  ідея першої прозової збірки братів «Кобзар 2000». А видали її лише в у 2001 році, в заснованому ними видавництві «Зелений пес». Самим створити видавництво довелось тому, що на момент повернення Капранових в Україну (1998 рік), видавнича справа була у повному занепаді й видати власну книжку їм фактично не було де. Разом з каналом «1+1» Брати Капранови організували конкурс української літератури «Золотий Бабай». Зараз письменники ведуть ютуб-канал «імені Т.Г. Шевченка», на якому розвінчують  історичні міфи та популяризують українську культурну спадщину. З 24 лютого письменники стали на захист Києва зі зброєю в руках в лавах полку «Азов», продовжують  свою літературну та громадську діяльність.

Колектив та користувачі бібліотеки-філіалу №10 вітають улюблених письменників з 55- річчям й бажають нових творчих планів та їх втілення!

Пропонуємо до перегляду віртуальну книжкову виставку "Сучасна українська книга. Брати Капранови" про літературну та громадську діяльність Братів Капранових.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника