Кібербезпека: про інформаційну безпеку для підлітків

 7 лютого під гаслом «Разом для найкращого Інтернету» відзначався Міжнародний день безпечного Інтернету (Safer Internet Day) в 2023 році. Запровадили його для просування безпечного й позитивного використання цифрових технологій, сприяння цифровій грамотності, особливо дітей та молоді.

Інтернет став невідємною частиною нашого життя. Існування без нього здається вже нам неможливим, тому безпека під час перебування в мережі має першочергове значення. Перебувати в безпеці під час користування Інтернетом означає бути захищеним від усіх загроз і ризиків, що існують в онлайн-середовищі.

В бібліотеці була проведена година спілкування «Кібербезпека: про інформаційну безпеку для підлітків». З десятикласниками ЗОШ №19 спілкувався інспектор відділу зв’язку з громадськістю управління патрульної поліції в Полтавській області Руслан Возниця. Темою бесіди були всілякі небезпеки, які чатують на користувачів у Всесвітній мережі. 




















 Школярі дізнались яку інформацію не можна поширювати під час війни, як не натрапити на шахраїв в інтернеті при купівлі товарів, перерахуванні коштів на лікування, донатах для ЗСУ. Обговорювали також як захиститися від фішингових атак, чи варто спілкуватись в соціальних мережах з незнайомими людьми й до чого може призвести таке спілкування, як зберегти  конфіденційність інформації про себе, про кіберзлочини та інфотерор. Теорія підкріплювалась відеороликами на дану тематику та прикладами проблемних ситуацій з повсякденного життя.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника