Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно

     В бібліотеці відбулася  година спілкування восьмикласників ЗОШ №19 з шкільним психологом Тетяною Власко на актуальну тему «Торгівля людьми».

Торгівля людьми – це незаконна торгівля в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці. Це протизаконна угода, об’єкт якої – людина. Це третій за розмахом кримінальний бізнес у світі після торгівлі зброєю та наркотиками. Україна є лідером східної Європи за кількістю постраждалих. Обєктом цього злочину може стати будь-яка особа, незалежно від статі та віку.

Щоб з вами не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обставин, ви повинні знати – рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний його прояв – це торгівля людьми. Світова спільнота намагається боротися з цим негативним явищем, але не зважаючи на увагу міжнародних організацій до цієї проблеми, торгівля людьми набула надзвичайного поширення в світі  останніми роками.

Учні, разом з психологом, з’ясовували суть, причини, які бувають форми торгівлі людьми, як позбавитись небезпечних стереотипів по даній темі, шляхи потрапляння в такі ситуації та їх небезпечні наслідки. Школярі  заповнювали анкети, даючи відповіді на поставлені запитання, розгадували правові кросворди, вивчали пам’ятки: «Мої елементарні правила безпеки» та «Мої правила безпечної поведінки в Інтернеті».

Працівники бібліотеки провели також екскурсію бібліотекою для восьмикласників.


Будьте більш інформованими щодо проблем торгівлі людьми! Знаючи закони, бережіть своє життя та здоровя!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника