"Перша ластівка" світу соціальних мереж

  Сучасний світ просто неможливо уявити без соцмереж. Всі найважливіші події  в світі обговорюються та поширюються зі швидкістю світла. За допомогою соціальних мереж вирішуються, навіть, питання соціального та політичного характеру, не говорячи про те, що це є майданчик, де кожен може висловити власну думку та репрезентувати себе. 

  Кількість соцмереж з кожним днем збільшується, проте першість та поширеність утримує Facebook. Заснована 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом, Дастіном Московіцом, Едуардо Саверіном і Крісом Хьюзом, вона і через 19 років є однією з найпопулярніших у світі. Тож, як все починалося та що цікавого приховує в собі історія цієї соцмережі:

  •  Колись Facebook був доступний лише користувачам із підтвердженими електронними поштовими адресами коледжу. Він був задуманий як каталог студентів Гарварду. 
  • Після того, як Facebook перестав бути соціальною мережею для студентів, у мережі почав реєструватися бізнес. Першими зареєструвалися Apple, Intel, Amazon та Microsoft.
  • Більше 70 мов світу підтримує Facebook. Цікаво, що серед них також є піратська та перевернута мова. 
  • Автором та першим творцем опції "Like" є Facebook. Саме тут користувачі почали ставити один одному перші позначки "Подобається".  Незважаючи на те, що Цукербергу постійно говорили про те, що потрібно ввести опцію дизлайку, він категорично відмовився від цього.

  • Спочатку планувалося використовувати фото тільки для аватарки, але з часом було прийнято рішення дозволити розміщувати свої фото на ресурсі.
  •  У дизайні соцмережі невипадково превалюють відтінки синього. А все тому, що Марк Цукерберг – дальтонік. Він бачить максимальну кількість відтінків синього. 
  • Однією з найпопулярніших ігор  у Facebook є "FarmVille" – симулятор ферми. На піку своєї популярності гра приваблювала десятки мільйонів користувачів щодня.
  • У 2010-му році на основі історії створення Фейсбуку було знято фільм «Соціальна мережа». Він отримав «Золотий Глобус» та три «Оскари» за найкращий сценарій, монтаж та музику. Марка Цукерберга зіграв актор Джессі Айзенберг.
  • Саме на Фейсбуці вперше почали використовувати слово «Unfriend». У перекладі це означає «прибрати з друзів».
  • Якби користувачі Facebook вирішили сьогодні створити нову країну, наприклад, віртуальну, то вона була б другою за чисельністю населення після Китаю, адже у Фейсбук понад 1 млрд. 84 млн. щоденних користувачів.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника