Дітям про Батьківщину

 
      Патріотизм треба прищеплювати змалечку. Поступовими кроками та креативним підходом залучати та інформувати дітей про Батьківщину, прививаючи любов та повагу до неї. Ключові ролі в цьому відіграють освітні, культурні заклади, а також, звісно, бібліотеки. Так, у нашій бібліотеці для учнів 3 класу СНВК №45 була проведена патріотична година «Незламна Україна».

Захід розпочався з ознайомлення з книжковою виставкою «Мирного нам неба», на якій представлена енциклопедична та художня література про Україну. Далі школярам були продемонстровані відео для дітей «Державні символи України» та «Україна – моя Батьківщина», в яких розповідаються цікаві та важливі факти про нашу державу. Для закріплення результату діти взяли участь у патріотичній вікторині «Ми українці», з якою справилися на відмінно, даючи правильні відповіді на всі запитання. 


Щоб трішки розбавити лекційну частину патріотичної години та додати настрою, бібліотекарі запропонували третьокласникам «Руханку справжніх патріотів». Діти під ритмічну музику повторювали легенький віршик про Україну, при цьому пританцьовуючи та підстрибуючи.


Під кінець патріотичної години всі разом заспівали гімн України. Діти швиденько піднялися та поклавши долоньки на серце намагалися повторювати слова. Ця зворушлива та щемлива сцена стала чудовим завершенням заходу, основна задача якого якраз і була покликана налаштувати підростаюче покоління на любов та повагу до власної Батьківщини.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника