Мандри у казковий дивосвіт

          На канікулах, під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання,  до бібліотеки завітали учні першого класу школи №26. Оскільки вони тільки розпочинають свої мандри в чарівний світ книги, то найкращим та найцікавішим прикладом для цього є казка. Особливої уваги заслуговують саме українські народні казки. Саме про них, а також про казки народів світу говорили на літературному ранкові «Мандри у казковий дивосвіт».

Щоб зацікавити дітей до читання були проведені вікторини. Також на швидкість відгадувалися загадки з відповідної дидактичної гри. Окрім цього, охочі могли зачитати чи переказати окремі уривки казок. Поступово перейшли до розуміння змісту казок, оскільки в цих давніх текстах зашифровано чимало мудрих порад та символів. Навіть, в звичних нам казках приховано чимало цікавого та оригінального, хоч ми, звісно, відразу цього не помітимо.


Наостанок були продемонстровані найкращі зразки народних казок світу та України, а також проведено конкурс «Скільки героїв – назвіть!». Чимало персонажів стали відкриттям для школярів, тож в них попереду ще дуже багато цікавого читання.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника