Завжди сучасний Шевченко


Тарас Григорович Шевченко – видатна постать в українській літературі, мистецтві та історії. Традиційно на початку березня українці відзначають Шевченківські дні. Волею історії Тараса Шевченка ототожнено з Україною. Вплив Генія на формування свідомості й світогляду нації неоціненний та незбагненний. Феномен поета відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле й нашу надію на краще майбутнє.

Вшановуючи Велетня національного духу Т. Шевченка, в бібліотеці для першокурсників ПТУ №31 була проведена літературна година «Завжди сучасний Шевченко».

Бібліотекарі запропонували студентам переглянути фільм «Тарас Шевченко. Біографія. Цікаві факти», а після перегляду вони активно давали відповіді на запитання віртуальної вікторини «Шевченків світ. Що ми про нього знаємо?», створеної працівниками бібліотеки. Студенти ознайомились з книжковою виставкою «Вічний як народ», а під час поетичної сторінки заходу декламували вірші Тараса Шевченка та зачитували вподобані. Читаючи поетичні твори Кобзаря дійшли до висновку, що вони актуальні й зараз. Чимало віршів з «Кобзаря» покладено на музику. Тому бібліотекарі запропонували присутнім прослухати сучасні пісні на слова Т. Шевченка.







Шевченко й зараз серед нас, додає нам сміливості й впевненості. Нехай же у кожного в серці запанує та велика любов до України, до історії свого народу, яку проніс через все своє життя Тарас Шевченко.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника