Правила успішної дитини-підприємця

         Підприємцями стають чи народжуються? Як правило, діти, коли підростають, стають схожими на своїх батьків. А якщо в батьків є свій бізнес, то, вірогідно, дитина теж виросте підприємцем. Однак, якщо в сім’ї  ніхто не займається бізнесом, можна сформувати в дитини необхідне відношення до грошей та способів їх заробітку, виховати творчий підхід до роботи, тим самим забезпечити блискуче майбутнє.

Працівники бібліотеки пропонують поради батькам як допомогти дитині стати підприємцем.

Правило 1. Підприємці продають ідеї або продукт.

Підприємцям платять не за  час та роботу, а за ідеї, які вони пропонують для вирішення тих чи інших проблем, або за створення робочих місць. І якщо вони роблять все вірно, то створюють такі компанії, які приносять гроші навіть тоді, коли самі нічого не роблять.

Правило 2. Робити максимум.

Працівники часто не стараються виконати роботу швидко й якісно, тому що їм платять за час, а не за результат. Підприємці ж. навпаки, намагаються виконати роботу якнайкраще. Їх бажання працювати та висока якість роботи – це інвестиція в майбутнє.

Правило 3. Зробіть хобі своєю роботою.

Підприємці живуть, щоб вирішувати проблеми та створювати нові можливості й займаються тим, що їм подобається.

Правило 4. Обовязки не оплачуються.

Поясніть дитині, що вона має свої обов’язки, за виконання яких відповідає. Потрібно прививати розуміння, що в житті є відповідальність й не завжди платять за те, за що люди відповідальні.

Правило 5. Гроші за вирішення проблем.

Щоб навчити дитину ширше міркувати та знаходити способи заробітку, можна пояснити, що ви платитимете тільки за вирішення проблем.

Правило 6. Великі справи потребують великих планів.

Завдання батьків пояснити дитині основні закони бізнесу, краще у вигляді гри. Можна розповісти про інвестиції в бізнес, а щоб зявились клієнти потрібна реклама. Можна продумати разом концепцію маркетингу. Це навчає важливому аспекту – бізнес-плануванню.

Правило 7. Життя – це робота та гра одночасно.

Діти обожнюють щось будувати з конструкторів та інших іграшок. На прикладі таких конструкторів варто пояснити, що власна справа, яку хочеться втілити в життя, це також цікава гра, за яку можна отримувати гроші, якщо знайти цікаву ідею.

Звісно, до кожної дитини потрібен індивідуальний підхід. А всі поради – це лише напрямок для створення власної системи заохочення. А також, це не гарантія того, що дитина заснує свою справу в майбутньому. Однак творчий підхід нікому не стане на заваді на будь-якій посаді чи роботі, він обовязково допоможе в дорослому житті.

Бібліотекарі ж радять прочитати разом з дітьми книжку Сергія Біденка та Ірини Золотаревич «Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків», яка є в бібліотеці.   


                           

                       

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника