Загадка місячного світла


Наш Всесвіт загадковий та до кінця не може бути визначеним. Всі небесні тіла мають свою унікальну властивість. Одним з найбільш пізнаваних є Місяць.
Супутник вже давно викликає інтерес людства та науково вивчається, адже впливає на чимало аспектів життя людей. То, що ж цікавого ми можемо дізнатися про Місяць?Цікаві факти про супутник Землі від нашої бібліотеки:

  • За всю історію поки що лише 12 людей ступали на поверхню Місяця. Всього ж в експедиціях до нашого природного супутника брали участь 24 астронавти.
  • Місяць віддаляється від нашої планети зі швидкістю приблизно 3,8 см на рік. 
  • Місяць не єдиний супутник Землі, оскільки час від часу з'являються мінісупутники - невеликі астероїди.

  • Сліди астронавтів можуть залишатися на поверхні місяця мільйони років, оскільки там немає вітру, який би їх стер.

  • Першими живими істотами, що облетіли Місяць, стали середньоазіатські степові черепашки, що знаходилися на борту радянського космічного корабля «Зонд-5», запущеного 15 вересня 1968 року.  Апарат корабля, що спускається, успішно приводнився в Індійському океані 21 вересня.
  • Місяць здається нам дуже яскравим тілом. Але насправді відбивна здатність його поверхні становить лише 13%, що майже втричі менше за Землю. Тому на їхніх спільних фотографіях яскравість Місяця найчастіше спеціально збільшують.
  • Площа поверхні Місяця дорівнює 58 мільйонів квадратних кілометрів. Це більше площі Африки, але менше площі Азії.
Пізнати загадковість Місяця можна з дитинства, тому пропонуємо вашій увазі яскраву дитячу книгу від видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Ростислава Попського «Мене забули на Місяці».











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника