Для нас ці дати дорогі

                                               Історія нас не вчить, що ми маємо робити,

                                           проте вона показує, чого робити не слід

                                                Хосе Ортега-і-Гассет (іспанський філософ)

8 травня Україна, разом з усім цивілізованим світом, відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

Друга світова війна стала найбільш кривавою й жорстокою сторінкою в історії людства. Перемога – плід надзвичайних зусиль десятків держав. Український народ вніс значущий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції в цій війні. В 1939 – 1945 роках на українських землях були вчинені численні злочини проти людяності, внаслідок яких український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат. Дорогу ціну заплатив наш народ. За оцінками вчених втрати оцінюються в понад 8 мільйонів осіб, зруйновано майже 700 українських міст і 28 тисяч сіл.

Наш святий обов’язок вшанувати память загиблих в тій війні. Надійним носієм памяті є книга. До цього дня в бібліотеці організований перегляд літератури «Для нас ці дати дорогі» та проведені бесіди з користувачами. Користувачам були представлені книги, які знайомлять з історичним минулим, прикладами відваги й героїзму тих хоробрих воїнів, які перемогли нацизм.

Вклоняємось доземно всім тим, хто подарував нам в ті часи мирне життя, жертвуючи собою й всім, хто стоїть на захисті України зараз, воюючи з російським агресором.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують