Морозиво - солодкий символ літа


Нарешті літо увійшло в повноправне володіння погодою, тож прийшов час для такого смаколика як морозиво. Ці ласощі є улюбленими як у дітей, акт і у дорослих. Мало хто з нас залишиться байдужим до такого частування. Так, а хто і коли створив перше морозиво? Скільки загалом видів цих ласощів? Ці та інші цікаві факти про цей літній смаколик зараз дізнаємося.

  • Перші згадки про морозиво з'явилися понад 4000 років тому у Стародавньому Китаї. У той час для правителів готували особливі ласощі – суміш зі снігу та льоду зі шматочками апельсинів, лимонів та зерен гранату.

  • Найулюбленішим у всьому світі морозивом є вершкове, друге місце займає шоколадне, третє – фруктове.

  • Фруктовий лід абсолютно випадково був відкритий американцем Френком Епперсоном. Якось увечері він забув склянку з лимонадом на ганку свого будинку. Під час його відсутності вдарив мороз, і напій змерз разом із паличкою для перемішування. Вранці він вирішив спробувати на смак змерзлу масу і залишився в захваті. Через 20 років він запатентував свій рецепт і розпочав виробництво фруктового льоду.



  • У Венесуелі є кафе Coromoto, яке славиться найбагатшим вибором морозива у світі – 709 сортів! З цибулею та часником, пивом, салом, помідорами та перцем - на будь-який смак!


  • Першою назвою ескімо було екзотичне «ескімо-пай» ( «пиріжок ескімоса»). Ескімо - перше в світі морозиво в шоколаді. Його винахідник, Крістіан Нельсон, возив ласощі по містах. Він придумав цікавий маркетинговий хід: не тільки переконував спробувати крижаний «пиріжок», а й показував фільм про ескімосів.

  • Золото не має смаку та запаху, тому професійні дегустатори використовують ложки з цього дорогоцінного металу для оцінки морозива.

  • При регулярному вживанні морозиво позитивно впливає на горло. Звичайно, у цій справі головне не перестаратися. Якщо ви будете їсти морозиво швидко і великими шматками, то отримаєте протилежний результат.

  • На зйомках фільмів морозиво не використовують – воно завжди встигає розтанути раніше, ніж вдається зняти сцену. Як правило, замість нього використовується збите картопляне пюре,

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують