Книжкові відеомандри «Вусато-хвостаті історії»


             Українська письменниця та журналістка Галина Вдовиченко народилася 21 червня 1959 року у селищі Печенга на Кольському півострові в Росії. В дитинстві часто переїжджала з родиною з місця на місце: навчалась у школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви, часто бувала в бабусі з дідом у селі Отинія  Коломийського району Івано-Франківської області. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка.

До початку письменницької карєри працювала заступницею головного редактора газети «Високий замок». Членкиня ПЕН-клубу України. Пише свої твори як для дорослих так і для дітей. На книжковому Арсеналі в Києві в квітні 2016 року дитяче журі конкурсу «Волохатий олівець» нагородило її повість «36 і 6 котів» відзнакою «Лиса ручка» - «За найсмішнішу книжку року». В 2017 році письменниця отримала відзнаку «Золотий письменник України». В грудні 2018 року книжка «Сова, яка хотіла стати жайворонком» здобула перемогу в номінації «Ілюстрована книжка року» в «Топ БараБуки», а також потрапила до престижного щорічного міжнародного каталогу книжкових рекомендацій «Білі круки 2019». В 2020 році книжка «36 і 6 котів-компаньйонів» увійшла до короткого списку премії «Львів – місто літератури ЮНЕСКО». На студії анімації «Червоний собака» розпочато роботу над мультсеріалом за книжкою «Чорна-чорна курка». Живе письменниця у Львові. В цьому році номінована на Astrid Lindgren Memorial Awards-2024.

      До 65-рччя Галини Вдовиченко працівники бібліотеки підготували книжкові відеомандри «Вусато-хвостаті історії» за творами авторки:


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують