Рідне місто моє - Полтава

             Вперше в цьому році відзначаємо День міста Полтава 29 червня.   Цій даті віддали перевагу мешканці Полтавської міської громади, прийнявши участь в онлайн-опитуванні. Чому саме ця дата? Полтава – старовинне поселення, що за давньоруським Іпатіївським літописом вперше згадується як Лтава 29 червня 1174 року за новоюліанським календарем, а як стверджують давньоболгарські літописи, існувало ще з VII ст. н.е. Протягом віків  поселення на місті сучасної Полтави неодноразово знищувалося, але відроджувалося знову. Не раз тут вирішувалась доля не лише українського народу, а й подальша історія країн Європи.

Сьогоднішня Полтава унікальна своєю духовною та культурною спадщиною. Тут коріння нової української літератури, класичної музики, театру. В Полтаві жили й працювали всесвітньо відомі вчені, митці, письменники, історичні постаті.  Місто багате на історичні пам’ятки, переповнене старовинним духом і традиціями.

Не залишилась осторонь відзначення 850-річчя з першої згадки про Полтаву й наша бібліотека. В читальному залі користувачам, полтавчанам та гостям міста,  презентовано оновлені постійно діючі краєзнавчі книжкові виставки: «Вже над чолом твоїм, Полтаво, світ одинадцяти століть…» та «Про мою Полтаву так просто не сказати».

















Полтавці люблять своє рідне місто й пишаються ним! Адже це місто, в якому ми народилися, виросли й живемо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують