Вони полягли за вільну Україну

        Щорічно 29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.   Цей день встановлений Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців та добровольців, які віддали свої життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію. Вже  відзначається 10-а річниця тих подій.

Маленьке місто на Донбасі з серпня 2014 року для кожного українця стало синонімом смерті й болю. В ті пекельні дні загинули, зникли безвісти, були поранені сотні чиїхось синів, чоловіків, батьків, братів… «Зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті. Дані про втрати різняться й до сьогодні. За офіційними даними, за весь період Іловайської операції 366 українських воїнів загинуло, 429 зазнали поранень, 128 потрапили в полон, 19 зникло безвісти.

Символом пам’яті захисників України, що загинули став сонях. Трагічні події під Іловайськом розгортались на полях соняхів, що вже дозріли. Під соняхами сотні захисників України поклали свої життя за свободу та незалежність нашої країни.

До цієї сумної дати працівники бібліотеки підготували перегляд літератури «Вони полягли за вільну Україну». Представлені на ньому книжки оповідають про трагічні події в новітній українській історії: російсько-українську війну.


                                   Запрошуємо до бібліотеки ознайомитись з переглядом літератури.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують