Сміх - корисна та приємна вправа


    Напередодні Дня жартів поговоримо про сміх та як він позитивно впливає на життя та здоров'я людей, а також дізнаємося чи лише люди можуть похвалитися унікальною здатністю сміятися.

  1. Сміх вивільняє ендорфіни – хімічні речовини, які змушують нас почуватися щасливими. Вони навіть притуплюють фізичний біль.
  2. Так само, як посмішка і позіхання, сміх заразливий.

  3. Немовлята, починаючи з 17-го дня життя, можуть сміятися. Діти, які народжуються глухими та сліпими, також можуть сміятися.
  4. Крім людей, є інші види, які можуть сміятися. Наприклад, примати. Яак Панксепп, вчений із Державного університету Боулінг-Грін, виявив, що щури бояться лоскоту в області шиї. Коли вчений лоскотав шию щура, вона видавала високочастотні звуки, і він інтерпретував ці звуки як сміх.

  5. У Нешвілі відбулося найдовше у світі комедійне шоу. Воно безперервно тривало 208 годин та 16 хвилин.
  6. Люди в 30 разів частіше сміються, коли перебувають у групі, ніж на самоті.

  7. Існує таке поняття, як "йога сміху". Ви повинні сміятися свідомо у рамках вправи. Коли ви бачите, як сміються інші, сміх стає щирим і забезпечує всі переваги для здоров'я.
  8. Ви не можете сміятися, коли самі себе лоскочете. Щоб сміятися від лоскоту, потрібно застати мозок зненацька. Ми не здатні сміятися свідомо.

  9. Жінки сміються більше, ніж чоловіки. Жінки сміються з чоловіків більше, ніж чоловіки з жінок.
  10. Сміх і лоскіт – це тип зв'язку, який формується між батьками та дітьми. Чарльз Дарвін відзначив це ще наприкінці XIX ст.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують