Поклик моря

 Сьогодні, 3 березня, 90-та річниця з Дня народження українського поета Леоніда Тендюка. Письменник відомий своїх творами присвяченими морю та океану. Його слова влучно потрапляють в особливу атмосферу цих безмежних просторів. 

Леонід Михайлович Тендюк народився 3 березня 1931 року на Кіровоградщині. Базову освіту отримував в рідному селі Володимирці, а повну середню - в районному центрі. Пізніше закінчив факультеті журналістики в Київському університеті ім. Тараса Шевченка. 

Письменник кілька років працював в газеті "Молодь України". Але, "море кличе", саме тому Леонід Михайлович пішов матросом на експедиційне судно "Витязь". Науковці, які працювали на "Витязі" зробили чимало відкриттів. Всю роботу учених, їх дослідження океану,  складність умов перебування у відкритому океані письменник опише в своїх творах. Любов Тендюка до океанських просторів, бажання побачити як і чим живуть люди у віддалених краях вилилася у оригінальну творчість. Можливо, і зараз твори знайдуть свого читача, якого теж серце покличе до пригод та відкриттів океану.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника