Сучасні письменники сучасним дітям

 Покоління змінюються. Діти цього десятиліття вже набагато спритніші та технічно розвинутіші за попереднє. І це нормально. Всьому свій час. В тому числі і книзі.

Література сьогодення зацікавлює дітей незвичними ілюстраціями та тематикою. Звісно, принцеси та динозаври будуть актуальні завжди, проте набуває актуальності й інша тематика, така як роботи, дорослішання та інтернет. 

До вашої уваги найкращі зразки сучасної літератури для сучасних дітей.


Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці найтаємничішого сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.

Відважне Мишеня захотіло довести усім мишам, що Місяць — то зовсім не сир. Проте його відкриття нікому не були цікаві. Що ж, Мишеня так просто не здається. Воно вирішує збудувати собі космічний корабель та стати першим Мишеням, яке висадиться на Місяці. Та чи вдасться це йому?.. 

«Не в капусті й не лелека» — захоплива та пізнавальна книжка, яка розповість про статеве дозрівання, зачаття та перебіг вагітності за допомогою теплої та милої історії однієї дружної сім'ї. Текст книги був розроблений спільно з лікарями, схвалений багатьма педагогами та чуйно адаптований для розуміння дітьми. Позитивні відгуки про «Не в капусті й не лелека» вже залишили багато батьків та їхніх дітей, яким припала до душі ця книжка.


Світ Minecraft різноманітний та безмежний. Тут можна створити, все що забажаєш. "Довідник архітектора" розкаже все, що тобі треба знати, щоб втілити мрії у реальність. Отримай корисні поради від експертів компанії Mojang та побудуй свій власний шедевр.


Життя без пригод — нудне і нецікаве. А якщо пригоди тобі влаштовує комп’ютерний вірус, чекати можна чого завгодно. Карколомні підземні перегони, втеча від піратів, знайомство з тубільцями, які поклоняються жахливому водяному чудовиську Маюмбі, — про все це читайте у повісті “Федько, прибулець з Інтернету” сучасного українського письменника Сергія Гридіна. Це перша історія із серії книг про збитошного й водночас милого комп’ютерного віруса та його друзів Біленького і Професора.


Серія акцентує увагу на специфічних ситуаціях, коли діти мусять приймати рішення. Важливо, щоб рішення було правильним. Саме від цього залежить, наскільки безпечною буде подорож, здоровим спосіб життя, успішним навчання; наскільки добрими будуть взаємовідносини з друзями та які винагороди чекають на нас. Крім того, від цього залежить позитивна самооцінка.


Про цю неймовірну серію ми писали раніше. Більш детальну інформацію ви можете знайти перейшовши на статтю "Франк Ейнштейн доводить, що наука захоплює".

Тож, як бачимо, сучасність вимагає відповідності. Добре, що письменники не тільки завжди тримають на пульсі, а й вміють зазирати в минуле. Їх неймовірні книги є прямим доказом цього.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника