Няня для дітей всього світу

9 серпня відзначається 123 роки з дня народження відомої британської письменниці Памели Ліндон Треверс. Її книги про няню-чарівницю Мері Поппінс полюбилися не одному поколінню дітей та батьків, а  парасолька та чарівна сумка стали символами заклопотаних матусь.

Біографія письменниці доволі цікава, адже вона була непересічною особистістю. Народилася в Австралії. З 17 років пробувала себе в акторській сфера та журналістиці. Захоплювалася езотерикою та астрологією. Цікаво, що Памела Треверс ніколи не була заміжньою. Напередоні сорокаріччя років усиновила хлопчика, при цьому розлучивши його з братом близнюком.

 Неоднозначна постать письменниці викликала цікавість у режисера Джона Лі Генкока, який зняв у 2013 році стрічку "Порятунок містера Бенкса". У фільмі розповідається про зустріч Памели Ліндон Треверс з кінорежисером і продюсером Волтом Діснеєм. Він намагається переконати письменницю в необхідності екранізації повісті і у нього є багато ідей. Проте у письменниці своє власне бачення фільму на основі своєї популярної книги. Стрічка отримала чимало позитивних відгуків від кінокритиків.

Кадр з фільму "Порятунок містера Бенкса"

Щодо фільму "Мері Поппінс", про який розповідається у фільмі "Порятунок містера Бенкса", то він став мегапопулярним та отримав 5 Оскарів. Цікавий факт: Джулі Ендрюс, яка виконала головну роль, Памела Треверс затвердила особисто після телефонної розмови. В 2018 році режисер Роберт Маршал зняв продовження культового фільму "Мері Поппінс повертається". Як і його попередник, фільм був номінований на Оскар, проте нагороди не отримав.

Запрошуємо вас ознайомитися з чудовою серією книг про Мері Поппінс, яка навчиться розумінню зал та добра, правильній поведінці та оптимізму!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника