Історія фототграфії


  Сьогодні ми не можемо уявити своє життя без фотографії та відео. Сторінки соцмереж майорять різноманітними особистими світлинами. Будь-яку мить життя можна сфотографувати моментально, щоб потім додатково відредагувати, довівши до досконалості. А ще близько 200 років тому фотографії взагалі не існували. Лише вельможі та багаті люди мали свої власні портрети. Цілі покоління простих людей залишилися лише в пам'яті своїх близьких, так і не ставши героями власних світлин. Тож, коли з'явилася перша фотографія та хто придумав селфі?
Слово "фотографія" походить від давньогрецьких слів «світло» і «пишу», тобто світлопис – техніка малювання світлом.


 Першою людиною, яка зуміла зробити "фотографічний" знімок, став Джозеф Ньєпс. Найпершою фотографією в історії вважається кадр «вид із вікна», створений у 1826 році. Сам процес зайняв 8 годин.
 "Фотопапір", вперше був виготовлений з асфальту. Точніше асфальтний лак наносили на мідну або скляну пластину.
  Перша кольорова фотографія була зроблена в 1861 році Джеймсом Максвеллом, англійським фізиком.

Офіційно, перша цифрова камера у світі з'явилася у фірми Kodak. Тоді зображення створили та записали на аудіо касету. Час запису зображення з моменту натискання кнопки був 22 секунди.
Фотографії з висоти пташиного польоту з'явилися ще у 1858 році. І це були фотографії Парижа. 
Одна з найбільш знаменитих фотографій  - світлина Нобелівського лауреата з фізики Альберта Ейнштейна, на якій він зображений, висолопивши язика, виконана вона в 1951 році на його день народження.


 Меттью Б. Бреді- перша людина, що зумів зняти на плівку сам себе, отримавши, таким чином, перший автопортрет, тобто прототип сучасного селфі (середина XIX ст.).
 Одна з найдорожчих фоторобіт -  кадр із серії знімків з назвою «Ковбой» фотографа Річарда Прінса, яка у  2008 році була реалізована за 3 401 000 у.е.

 Перше фото з зображенням Землі повністю в освітленні було виконано 7.12.1972 року. Фото «Синій мармур» зроблено з корабля “Аполлон 17”. В той час Сонце було позаду Землі, і тому вийшло так, що наша планета була повністю освітлена.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника