Художній світ Ніни Бічуї

Віртуальна інформаційна хвилинка

24 серпня відзначає ювілей прозаїк, журналіст, перекладач, член Національної спілки письменників України Ніна Бічуя.

Ніна Леонідівна Бічуя народилась в 1937 році в Києві. Виросла у Львові, тут здобула освіту: закінчила Львівський державний університет ім. І. Франка навчаючись на факультеті журналістики. Тут формувався її письменницький талант. Художній світ Н. Бічуї особливий. В його основі – духовний світ людини. В душах героїв її творів зійшлося минуле й майбутнє – тривають запеклі суперечки, щоденно творяться якісь дива, але часто ніким не помічені. Своїх персонажів письменниця ставить перед проблемою життєвого вибору, а зовні це спокійне й розмірене звичайне життя. Герої Ніни Бічуї пізнаючи себе пізнають навколишній світ.

Ніна Бічуя має честь носити Орден Усмішки. Це міжнародна нагорода, яку присуджують діти. Львівська письменниця авторка  творів для дітей «Канікули у Світлогорську», «Шпага Славка Беркути», «Звичайний шкільний тиждень», «Яблуня і зернятко» та інші.





Повість «Шпага Славка Беркути» (1968 р.) посідає особливе місце в творчому доробку авторки. Цей твір й досі не втратив своєї актуальності, рекомендований для читання школярам, незважаючи на свій вже півстолітній ювілей. Це психологічна повість про чотирьох підлітків, які шукають свій шлях у житті.


Ніна Бічуя працювала з дітьми й для дітей у Першому українському театрі для дітей та юнацтва, опікувалась випуском газети «Читальня», яку робили школярі. Головне, що Ніна Леонідівна завжди ставилась до дитини, як до рівної дорослому, непідробно цікавилась світом дитинства.

Й нині письменниця живе й працює у Львові, займається перекладами.

Працівники бібліотеки-філії №10 вітають Ніну Леонідівну з 85-річчям й бажають довгих років життя та творчості!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника