Наше майбутнє у ваших руках

  Молодість – це найпрекрасніший період в житті людини. Це час, коли ти сповнений мрій, планів, енергії, натхнення, самопізнання, любові та романтики.

12 серпня відзначається прекрасне свято – Міжнародний день молоді. Святкові заходи Дня молоді присвячені висвітленню та розвитку рішень проблем молоді, захисту їх прав і свобод в міжнародному аспекті.

Міжнародний день молоді був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. Конференція рекомендувала організувати заходи на підтримку Дня з метою підвищення інформованості про Всесвітню програму дій, що стосуються молоді, до 2000 року і на наступний період, прийняту Асамблеєю в 1995 році. 29 липня 2021 року, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України - щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, Указом Президента № 333/2021 святкування Дня молоді в Україні перенесено на 12 серпня.

Сьогодні у світі налічується майже 3 мільярди жителів у віці до 25 років. Більше півмільярда з них живуть в бідності. Щодня 7 тис. молодих людей заражаються ВІЛ/СНІДом. У той час як молодь складає одну чверть світової робочої сили, на неї припадає половина безробітних. Ринки праці зазнають труднощів із забезпеченням стабільної зайнятості з гарними перспективами для молодих людей, за винятком висококваліфікованих фахівців. Генеральний секретар ООН закликав міжнародне співтовариство визнати взаємозалежність поколінь і вирішувати проблеми різного віку спільно.

 У нашій країні до поняття «молодь» відносять всіх, кому від 14 до 35 років. А це приблизно третина усього населення України. Саме молодь є основною рушійною силою позитивних змін та перетворень, які відбуваються сьогодні в Україні. Молодь брала найактивнішу участь у Революції Гідності у 2014 році. Після початку широкомасштабного вторгнення росії 24 лютого вся Україна об’єдналася задля допомоги фронту - як військового, так і гуманітарного. Особливо активною є молодь. Сьогодні молоді волонтери всіляко допомагають ЗСУ та цивільному населенню, а військові захищають нашу рідну країну на передовій.

З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №10 підготували перегляд літератури «Молодіжний літературний мікс». 


На ньому представлені періодичні видання для молодих, креативних і активних та художні твори. Сподіваємось, що представлена на перегляді література буде цікава сучасній молоді.


Вітаємо зі святом, всіх, хто молодий! Хочемо побажати молодим людям України миру, віри у краще майбутнє, власні сили та здійснення задумів і мрій!

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника