Ліки від осінньої депресії в книжках!

 

                                                                          "Осінній день, осінній день, осінній!

                                                                               О синій день, о синій день, о синій!

                                                                           Осанна осені, о сум! Осанна!

                                                                            Невже це осінь, осінь, о! - та сама".

                                                       Л. Костенко

   Осінь для багатьох особлива пора. Це не лише пора врожаю, сезон парасольок і відліт птахів, сухе пожовкле листя, запах яблук і перший подих холоду, а ще й час для книг! Прекрасна пора, улюблениця поетів – осінь, яка надихає на прогулянки, посиденьки в кав’ярні, творчість, читання.


Та мабуть,  найголовнішим атрибутом цієї прекрасної пори є прагнення до затишку і тепла. Чомусь саме восени завжди хочеться загорнутись у щось тепле та зручне, заварити запашного чаю та взяти до рук цікаву книгу. Вона має бути настільки захопливою, щоб не помічати сирої погоди та не відчувати поганого настрою. Осіннє читання – окрема тема. Восени хочеться чогось … ліричного, доброго, утішного чи сумного, з легким відтінком меланхолії.

Цієї осінньої пори для користувачів бібліотеки на абонементі 5-9 класів організована книжкова виставка «Ліки від осінньої депресії», де якраз підібрана література, яка по-справжньому передасть атмосферу осіннього настрою і зігріє у дощовий вечір. Ці книжки допоможуть сховатися від повсякденності і забути про проблеми.

Пропонуються книги, в яких осінній настрій звучить в  різних тонах. Розділи виставки: «Осіння рапсодія», «Промінь надії крізь хмари похмурі», «Теплі історії для холодних вечорів» та «Книги для затишного відпочинку».

 Запрошуємо всіх читачів до бібліотеки і впевнені, що зачитавшись улюбленою книжкою, на зміну осінній депресії прийде гарний настрій і що кожен вибере книгу для себе, щоб повніше відчути: осінь у розпалі і вона прекрасна!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника