Найвідоміша в світі анімація


 28 жовтня світ відзначає Міжнародний день анімації. Мультики вже давно стали чимось більшим, ніж просто одним з видів розваг для дітей. Анімація допомагає передати тонкі нюанси, які не завжди можна передати в кінематографі. Філософські та життєві теми в мультфільмах сприймаються тонше, адже апелюють до нашої внутрішньої дитини, яка ще не встигла всотати в себе суспільні ролі. 

Особливий шарм має анімація знята на основі літературних творів. Цікаво, що в мультиках можна розкрити не тільки твори для дітей, а й серйозні дорослі книги. Найкращими прикладами подібної анімації є легендарні мультфільми студії Disney. Тож, давайте розглянемо найкращі та найвідоміші твори зроблені цією мегапопулярною студією на основі книг.

Перший повнометражний анімаційний фільм компанії Волта Діснея і у США загалом. Крім того він є першим анімаційним фільмом, який був виготовлений у повному кольорі. Мультфільм потрапив у Національний реєстр фільмів, тим самим було визнано його важливим творчим доробком кінематографу. Оснований на однойменному творові Братів Грімм.

Другий анімаційний фільм знятий студією Дісней, який отримав дві премії Оскар. Знятий за твором Карла Коллоді "Пригоди Піноккіо". Сюжет значно відрізняється від оригіналу.

Робота над картиною розпочалася у 1936 році і закінчилася лише у 1942 році. В основі картини лежить однойменна книга Фелікса Зальтена, випущена у 1923 році. Найулюбленіший мультфільм Волта Діснея. 

Анімаційний фільм створений на основі твору Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері". Сюжет дещо змінений та адаптований для дітей. Головними героями є циганка-танцівниця Есмеральда, Фролло, сильний і впливовий суддя, який переслідує її і таємно закоханий в неї, горбань Квазімодо, який дзвонить у дзвін у соборі Паризької Богоматері, і молодий капітан Фебе, який також закоханий в Есмеральду. Сиквел «Горбань із Нотр-Дама 2» вийшов в 2002 році і був визнаний найпохмурішою картиною Діснею.

Мультфільм став найкасовішим фільмом 1992 року, отримавши дві премії «Оскар». Сюжет базується на історії про Аладдіна та чарівну лампу зі збірки «Казок тисячі й однієї ночі».  Анімація зроблена в жанрі мюзиклу та фентезійної комедії. 

І це лише невеликий список найвідомішої анімації студії Дісней створеної на основі літературних творів. Світ мультиків Діснею - великий, а значить попереду ще багато цікавого.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника