Чарівний світ Пауля Маара

Бібліознайомство

Працівники бібліотеки-філії №10 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ до 85-річчя від дня народження популярного німецького дитячого письменника, драматурга, ілюстратора Пауля Маара підготували  інформацію про нього та його творчість.

Пауль Маар народився 13 грудня у 1937 році  в Німеччині в м. Швайнфурт. Вивчав живопис та мистецтвознавство. Ілюструє й перекладає. Він є одним з найпопулярніших німецьких авторів та ілюстраторів книжок для дітей. Відомі також і його твори для молоді, романи, вірші, п’єси, сценарії. Писати для дітей Пауля спонукав його п’ятирічний син, який попросив почитати щось цікавеньке. Перша книга письменника - «Собака з татуюванням». П.Маар став «винахідником» дуже потішного Суботика – рудоволосого маленького створіння з пятачком  у водолазному костюмі. За казковими повістями про Суботика було знято фільм, що мав великий успіх. Фільм виборов золоту медаль як кращий німецький фільм для дітей та юнацтва. Творчість Пауля Маара відзначена багатьма нагородами: Австралійською державною премією, премією братів Грімм, премією Фрідріха Рюкерта, в тому числі найвагомішою в німецькі дитячій літературі – Почесною премією за весь творчий доробок автора. П.Маар - автор понад 50 творів. Його книги перекладені тридцятьма мовами.

Про Суботика  Маар створив 9 оповідань-казок.

«Що не день, то субота»

Цією книжкою розпочинаються пригоди Суботика. Дорослий пан Пляшкер всіх боїться: свого шефа, власницю будинку… Тому його терміново потрібно рятувати. Зарадити може тільки Суботик, який може здійснювати неймовірні бажання.

«Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу»

Саме в суботу повертається Суботик. Він геть усе знає про машину для здійснення  бажань. Ця машина вміє чимало неймовірних та зухвалих речей! Засобами чарівної казки автор змушує людей зазирнути в свою душу й зрозуміти чого саме вони прагнуть.

«Китобус, або нові цятки для Суботика»

Це третя книжка пригод Суботика. Панові Пляшкерові пощастило, бо саме його Суботик називає своїм татом і на його примхи витрачає своє найбільше багатство – дивовижні сині цятки, здатні виконати будь-яке бажання. Одначе цього разу все навпаки – тепер уже вічно сором’язливий пан Пляшкер виконує всі забаганки свого винахідливого й непосидючого синочка.

 «Суботик у небезпеці»

Це пята книга про Суботика. Суботика викрадено, а бажання, які він виконує, мають несподівані побічні дії. І Суботику від того кожного разу гіршає. Суботик у справжній небезпеці!

Пан Маар через свого героя вчить нас знати чого хотіти і досягати своїх бажань самостійно, бо все можливо.

«Пан Белло і блакитне диво»

Завдяки блакитній настоянці, яку дивна стара пані принесла Максовому татові, рослини ростуть неймовірно швидко. Проте коли пан Белло випиває трохи тієї настоянки, це для Макса стає найбільшою несподіванкою в житті. Настоянка перетворює тварин на людей!

«Новеньке про пана Белло»

Друга повість про Макса й пана Белло – сповнена гумору й несподіванок! Рецепт настоянки мусить зберегтися у старих прадідових паперах. І тоді Макс і пан Белло зможуть зварити чудодійне зілля самі! Бо без блакитної настоянки пан Белло знову перетвориться на собаку…

   Запрошуємо до бібліотеки почитати казкові повісті Пауля Маара!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника