Творча палітра Марини Павленко

30 березня святкує ювілей, 50-річчя, сучасна українська письменниця, поетеса, мисткиня-ілюстраторка, викладачка, кандидатка педагогічних наук, доцентка та авторка чималої кількості науково-публіцистичних творів та методичної літератури для школярів Марина Павленко. З 1997 року вона є почесною членкинею Національної спілки письменників України. М. Павленко лауреатка багатьох державних та міжнародних премій у літературній галузі.

Поєднуючи викладацьку діяльність із письменництвом, окрім фахової літератури, Павленко опублікувала низку художніх творів. В доробку письменниці цикл романів для підлітків «Русалонька із 7-В», повість-казка «Домовичок із палітрою» (2001), а також збірка казок «Півтора бажання (Казки старої Ялосоветиної скрині)» (2004), низка оповідань для дорослих «Як дожити до ста» (2004) та інші, відзначенні літературними нагородами твори.

Марина з дитинства захоплювалась малюванням. Вже дорослою створила ілюстрації до своїх книг: «Чар-папороть», «Півтора бажання» та «Душа осики». В 1998 р. вийшли її перші книжки-розмальовки для дітей.

До ювілею письменниці працівники бібліотеки підготували віртуальну книжкову виставку «Творча палітра Марини Павленко».

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника