Неси добро у світ природи!

Щороку 3 березня відзначають Всесвітній день дикої природи. Дика природа – невідємна частина нашої планети. Дуже багаті й різноманітні володіння богині Флори на ній. Серед цього багатства є чимало квітів, які оживають ранньою весною, привертаючи до себе увагу.

Березень, кажуть у народі, ранок року. Це перехід до справжнього весняного тепла, що викликає буяння цвіту і юної зелені. В цей ранньовесняний період можна підгледіти деякі таємниці весняного пробудження природи. Перші теплі промені, що прогрівають землю – сигнал для росту первоцвітів. Йдеш весняним лісом і ніби поринаєш у весняні розливи повені квітів.

Та привертаючи увагу людини своєю красою ранньовесняні первоцвіти часто стають її жертвами. Тому зелений світ рослин потребує бережливого ставлення та охорони. Любіть рідну природу та її зелені скарби – невмирущі джерела краси, натхнення та здоров’я. Випадки бездумно нищівного ставлення до природи, до рослин, квітів, які ще нерідко трапляються, свідчать про неусвідомлення багатьма людьми того величезного значення, яке має бережне ставлення до кожного творіння природи, до кожної квіточки. Давайте ж сприймати оточуючу нас красу без шкоди для неї!

Краще пізнавайте наших зелених друзів, любіть, цінуйте та бережіть рідну природу та яскраві усмішки нашої рідної землі – дикорослі весняні квіти. А працівники бібліотеки підготували відеоперегляд «Залиш первоцвіти весні!». Приємних вам зустрічей  з зеленими друзями як на сторінках книжок, так і в природі!

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника