Правила життя успішних

           Нещодавно для випускників шкіл пролунав останній дзвоник. Попереду на них чекає доросле життя. Кожен з випускників постає перед вибором: яку професію обрати, щоб досягнути в ній успіху. Ми бачимо приклади успішності відомих людей, проте мало хто замислюється, завдяки яким якостям ці люди стали такими. Той, хто досяг чогось у своєму житті, має певні звички, які допомагають йому.

Працівники бібліотеки зібрали найпродуктивніші з порад, які допоможуть досягти успіху й вам.

Читати хоча б 30 хвилин на день.

Ця рекомендація від Білла Гейтса. Це має бути нова для вас галузь, яка поглибить ваші знання. Часто рекомендують читати книжки, які безпосередньо не стосуються вашої діяльності – приміром, з маркетингу або реклами, якщо ви цікавитесь математикою. А бізнесмени найчастіше читають історичні хроніки, біографії або книжки про наукові новинки.

Виділяти півгодини на спорт.

Ви робите більшу частину корисних справ тоді, коли добре почуваєтеся. Спорт – профілактика раннього старіння та інвестиція у ваші майбутні досягнення.

Рано вставати.

50% багатих людей прокидаються за 3 години  до початку свого робочого дня. Ця стратегія допомагає впоратися з непередбачуваними обставинами.

Тоні Моррісон стверджує: «Я встаю, заварюю чашку кави і спостерігаю, як зявляється світло.» Генеральний директор Apple Тім Кук прокидається о 3:45 ранку щодня, GEO Pepsi Індра Нуї – о 4:00 ранку.

Спілкуватися.

Успіх – це поєднання натхнення, розуму та вашого оточення. Доведено, що на наші дії найбільше впливають п’ятеро людей з нашого близького оточення. Варто обирати їх правильно. Подумайте, як на вас діє спілкування з ними?

Мати кілька джерел доходу.

Багатії, як правило, мають три грошові потоки, якими вони можуть розпоряджатися і страхувати себе на чорний день.

Не йти за більшістю.

Робити те, що тобі до вподоби, - найкраща стратегія. Докази успішності такої стратегії – приклади Воррена Баффета, який зайнявся інвестиціями в акції, та Марини Могилко, блогерки, яка заснувала платформу для вивчення мов.

Спати не менше 8 годин на добу.

Джефф Безос, з його темпом життя, намагається спати не менше 8 годин на добу. Він каже, що це дає йому запас енергії, достатній для продуктивної роботи.

Дослухатися до справедливої критики.

Відомі артисти, такі, як Селена Гомес, Лілі Рейнгарт, Бритні Спірс або навіть популярні ютуб-блогери, читають коментарі, щоб бачити думку людей про себе. Звичайно, критика буває різна: інколи конструктивна, а інколи люди критикують, бо їм так заманулось. Важливо, від кого надходить критика, - якщо це успішна людина, яка керує своїм життям, то до неї варто прислухатись.

Кожен день близько 30 хвилин присвячувати роздумам.

Роздуми – це ключ до успіху. Усвідомлення того, хто ти є, чи робиш в житті те, що хочеш, дуже важливе для того, щоб рухатися вперед.

Тож бажаємо всім досягти успіху в своєму житті!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника