Магія життя "мами Гаррі Поттера"

 Вже декілька десятиліть однією з найпопулярніших книг як дітей, так і дорослих є серія про Гаррі Поттера. Стати "поттероманом" можна в будь-якому віці, не залежно від місця проживання. Унікальний світ книги мотивує вірити в чудо. Чимало цікавого приховує і біографія авторки цього бестселеру Джоан Роулінг. То хто ж така "мама Гаррі Потерра"?

  • Джоан Роулінг назвала дочку на честь однієї з улюблених письменниць - Джесікі Мілфорд, 
  • Коли Universal Studios створювала на своїй території в Орландо тематичний парк розваг "Чарівний світ Гаррі Поттера" представники студії думали продавати там традиційну для таких парків їжу - гамбургери, піцу та кока-колу. Але Роулінг категорично відмовилася від цього.
  • За словами письменниці, у її магічному світі існує 11 різних шкіл чарівництва. Крім цього, письменниця згадала про європейську Академію чарівництва Бобатон, а також японську школу магії Махоутокоро.

  •  Роулінг написала частину однієї казки на вечірній сукні, приготовленій для свого ювілею!За словами письменниці, сукня досі висить у гардеробі та чекає, поки письменниця повернеться до розпочатої на ній роботи.
  • В одному зі своїх інтерв'ю Роулінг розповіла, що її улюблений герой  -це Альбус Дамблдор. До речі, у імені Дамблдор є своя передісторія — староанглійською воно означає «бджола», і авторка обрала його тому, що «уявляла, як професор наспівує собі під ніс».
  • Улюблена письменниця Роулінг - Джейн Остін. За словами Джоан, роман Джейн Остін "Емма" вона прочитала щонайменше двадцять разів.

  • Досі прізвище письменниці на книгах іноді звично друкують як "Дж. К. Роулінг". Що ж означає ця К? Видавці роману "Гаррі Поттер та філософський камінь" побоювалися, що хлопчаки не захочуть читати книгу, підписану жінкою, і зробили так, щоб ім'я письменниці звучало гендерно нейтрально.Ось так і з'явився псевдонім, до якого автор поступово звикла і вирішила зберегти, заявивши, що "К" буде означати "Кетлін" - на честь її бабусі з батьківського боку.
  • 2013 року Джоан Роулінг випустила свій перший детективний роман під псевдонімом Роберт Гелбрейт під назвою "Поклик зозулі". З того часу Роулінг випустила ще шість книг про детектива Корморана Страйка та його помічницю Робін.

  • За п'ять років письменниця пройшла шлях від життя на соціальну допомогу до статусу мультимільйонерки. Письменниця отримує доходи як від продажу книг про Гаррі Поттера, так і від використання образу маленького чарівника.
  • Сьогодні Джоан Роулінг – великий друг України. У себе в соціальних мережах вона веде інформаційну роботу, а також допомагає українським дітям – її фонд спрямував з цією метою до 1 мільйона фунтів стерлінгів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника