Дивитись на світ радісно

        28 грудня 1968 року на Гуцульщині народився один з яскравих авторів сучасної  української літератури, редактор і видавець, активний літературний критик і перекладач Іван Андрусяк.

Лауреат першої премії конкурсу видавництва «Смолоскип» (1995),  літературних премій «Благовіст» (1996) та ім. Бориса Нечерди (2002), першої премії конкурсу творів для дітей «Золотий Лелека» (2008), міжнародної премії «Corona Carpatica», Корнійчуковської премії (2016), премії ім. Л. Українки (2018). Він пише як для дорослих так і для дітей. Працював редактором і журналістом, головним редактором і засновником дитячого видавництва «Фонтан казок», з січня 2023 року – керівник редакції художньої літератури для дітей видавництва «Навчальна книга – Богдан».

В 2007 році розпочинає писати для дітей, видавши повість «Стефа і її Чакалка». Нарівні з поезією, провідною в його творчості стає дитяча література.

Повість І. Андрусяка «Вісім днів із життя Бурундука» увійшла до престижного щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу «Білі ворони 2013»

В 2021 році маленькі читачі бібліотеки-філії №10 мали щасливу нагоду зустрітися з веселим дитячим письменником. Запрошуємо ознайомитись з відеопереглядом «Дивитись на світ радісно» про твори письменника, адресовані дітям. Він створений до дня народження Івана Андрусяка. Вітаємо талановитого письменника з 55-річчям! Бажаємо невичерпного творчого натхнення, багацько вірних шанувальників та завжди знаходитись на вершині письменницького успіху та слави!                                          

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника