Підсумки «Національного тижня читання»

           Бібліотека долучилась до Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання 2023". Ця акція обєднує всіх, хто любить книгу та читання й покликана розвивати культуру читання серед українців.

В рамках «Національного тижня читання», 5 грудня пройшла презентація книжкової виставки «Зима з героями книжок» для найменших користувачів бібліотеки.

6 грудня відбулась презентація книжкової виставки «Колекція модного читання для всієї родини». Адже саме в родині закладається бажання дитини читати. Сімейні читання сприяють кращому спілкуванню батьків та дітей, формують в дитини вміння слухати, зацікавлюють. На книжковій виставці. Організованій бібліотекарями,  представлені книги, для читачів різних поколінь та для спільного родинного читання.

Протягом тижня бажаючі мали змогу прийняти участь у бібліоквілті «Моя BOOK-симпатія». Героїнею бібліоквілту, звичайно, була книга. Читачі на стікерах писали автора та назву своєї улюбленої книжки. Серед лідерів читацьких симпатій  - «Джури» Володимира Рутківського, «Гаррі Поттер» Джоан Роуліґ, «Щоденник слабака» Джеффа Кінні, твори Всеволода Нестайка та Жуля Верна.




9 грудня проведена інформаційна хвилинка «Веселі читання» та гра-подорож «Рости і насолоджуйся книгою». Під час гри-подорожі  проводилась вікторина «Прочитай, знайди відгадки на усі складні загадки», в якій завдання та запитання стосувалися найвідоміших літературних творів. Також відвідувачі були задіяні у грі з розвивальними та творчими завданнями, тематика якої пов’язана з героями журналів, такими як Пізнайко, Смайлик, Непосида та інші.




Закінчився тиждень зустріччю з поетесою з Донеччини Світланою Фоменко під час концерту «Єднаймося, друзі». Пані Світлана презентувала першу збірку своїх поезій "Час вільних".


       Читайте книги!  Вони вчать мислити, це один з кращих способів розвитку та самовдосконалення!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника