Все в моїх руках

 

В бібліотеці разом з Центром підтримки ВПО Волноваського району Донецької області «Пліч-о-пліч» був проведений майстер-клас з нейрографіки  з елементами психологічного розвантаження «Все в моїх руках».

Захід відбувся в рамках проєкту «Посилення спільнот ВПО в західних та центральних областях України» за фінансування UNHCR Ukraine – Агенства ООН у справах біженців в Україні.

Розпочався захід із зустрічі з юристами з БФ «Право на захист». Присутні батьки дізнались про процедуру оформлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Від фонду «Право на захист» діти отримали маленькі подарунки.

Заняття з нейрографіки для дорослих і дітей провела психолог з ГО «Крим SOS» Юлія Карпенко. Тихо звучала заспокійлива музика, горіла свічка, а учасники заходу релаксували кожен над своїм малюнком.




Нейрографіка – це психологічний метод ХХІ століття, графічний метод трансформації свідомості людини. Цей спосіб арт-терапії допомагає сформулювати проблему та знайти її рішення. Це технологія керування своїм життям через малюнок, яка допомагає в знятті стресу, вирішенні проблем. Мета нейрографічного малювання – зобразити неусвідомлювані страхи, напругу, тривожні стани, безвихідь, перетворити їх в позитивні емоції. Це так необхідно зараз, під час війни, особливо для внутрішньо переміщених осіб. Основна ідея нейрографіки полягає в тому, щоб людина покращила свій емоційний стан,  навчилась керувати своїм життям, змінила його на краще.

Присутні на заході залишились задоволеними результатом цієї арт-терапії. Вона допомогла заспокоїтись та повернутись в ресурсний стан. Діти й дорослі отримали багато позитивних емоцій.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника