Що таке бібліотека

          Перший клас – початок пізнання дітьми світу. Саме в цей період починається їх шлях до знань та власних смаків. Тож це ідеальний час для знайомства з бібліотекою. Так, до нашої бібліотеки на екскурсію завітали учні першого класу НВК №45.

Розпочалося знайомство з бібліотекою з бесіди «Бібліотечні орієнтири», під час якої бібліотекарі нагадали дітям правила ввічливої поведінки та пояснили значення слів «бібліотека», «абонемент» та «формуляр». Потім ознайомили малечу з відділами бібліотеки та тематичним розмаїттям книг. За допомогою відповідних ігор допомогли учням розвинути самостійне орієнтування у виборі книг та формування власних читацьких смаків. Представлення дитячих літературних бестселерів зорієнтувало дітей та дало змогу поринути в світ цікавих для них творів. Додатково в цьому допомогла вікторина «Обери книгу на свій смак». Запитання вікторини стосувалися різних жанрів та авторів української та світової літератури для дітей.


Весела атмосфера та цікаві книги сприяли гарному настрою та новим знанням школярів. Й хоча поки що для них все дуже нове та незнайоме, багато дітей сказали, що хочуть ще прийти до бібліотеки, тож першочергове завдання – зацікавити - виконане.



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника