Запрошуємо до іграшкової залізниці


Іграшкові залізниці поза часом. Вже декілька століть вони користуються популярністю серед  хлопців та дівчат. Воно і не дивно, адже ця іграшка дуже цікаве та корисне заняття для дітей. Так, під час складання залізниці розвивається уява та просторове мислення, а також посидючість. Окрім цього, покращується дрібна моторика, працює логіка та аналітичні здібності. Серед переваг іграшки також, що вона сприяє комунікації та спілкуванню всіх учасників.

Перші іграшкові поїзди також були першими залізничними моделями. Їх почали будувати в Англії ще на початку 1830-х, коли почалося будівництво перших реальних залізниць. Точний рік народження іграшкових паровозиків встановити дуже важко, проте часто вказують 1829 року, коли онукам поета Йоганна Вольфганга фон Гете було подаровано іграшкову копію знаменитої стефенсонівської «Ракети».

Аналогічна іграшка була подарована іспанському королю. Перша іграшкова залізниця була побудована в Німеччині у 1835 році. Перший макет іграшкової залізниці був створений в 1859 в парку Сен-Клу (Юзе, Франція) і призначався для принца Наполеона Ежена Луї Жан Жозефа Бонапарта.

Запрошуємо вас пограти в цю незвичайну гру, паралельно маючи змогу ознайомитися з літературою присвяченою залізницям та потягам! Повірте, у нас вам точно нудно не буде! 😊





 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника