Уроки історії, які ми маємо знати

   Українці – нація з давньою та славетною історією. Справжній громадянин повинен знати історію свого народу. В історії закарбований досвід наших предків. Важливо не тільки захоплюватись їхніми подвигами, але й не забувати  про помилки, вчитися на них, щоб не зробити їх знову. Історія «виховує» народ, допомагає стати мудрішими, плекає любов до Батьківщини та патріотизм. А необізнаних людей найлегше ввести в оману, перекрутивши історичні факти, створивши пропагандистські міфи та фейки, переписавши історію на свій лад, у власних інтересах. Що й робить наш ворог - росія.

Про все це говорилось під час години інформації «Уроки історії», що була проведена для студентів першого курсу ПТУ №31. Першокурсники переглянули фільм від Інституту національної пам’яті «Історія України за 15 хвилин», прослухали інформацію про видатних українців та їхні досягнення. 









Бібліотекарі презентували відвідувачам книжкову виставку «Немеркнучі сторінки історії України в літературі», ознайомивши присутніх з художніми творами історичної тематики українських класиків та сучасних письменників. Адже історія тісно повязана з іншими науками, зокрема й з літературою. Саме завдяки знанням з історії ми можемо краще зрозуміти твори таких видатних українських письменників, як Пантелеймон Куліш, Андріян Кащенко, Володимир Малик, Роман Іваничук, Павло Загребельний, Василь Шкляр.



Всі разом зробили висновок, що неможливо побудувати гідне майбутнє для своєї країни, якщо не знаєш її історії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника