Казковий день у бібліотеці


Все починається з казки. Перші слова та уявлення людина черпає зі слів повчальної оповіді. Казка доступною мовою вчить життя, розповідає про моральні цінності. Всі художні авторські казки беруть свій початок з народних міфів та епосів. Ще з давніх-давен казка містила в собі основні засади людського життя, висловлюючи нюанси через образи та символи. Про це та про інші особливості казок дізналися учні 1-Б класу ЗОШ №26, які завітали на захід до бібліотеки-філії №10.

Діти ознайомилися з народними казками України та народів світу. Також дізналися цікаві факти про твори таких відомих казкарів як Ганс Крістіан Андерсен, Шарль Перро, Брати Грімм, Вільгельм Гауф і т.д. Потім був проведений конкурс «Загадки казкових героїв», під час якого діти відповідали на запитання про улюблені дитячі твори. Також школярі зацікавилися вікториною «Додай ім’я казкового героя». Щоб закріпити результат ознайомлення зі світом казок було продемонстроване відео, де розповідалося про види казок, особливості символів та основних дійових осіб в казках.


Мудра та добра казка завжди була в пошані. З покоління в покоління переказуються чарівні історії, які вчать правильному та застерігають від хибного. Так буде завжди.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника