Шануймо нашу мову!

 


З 2023 року державне свято – День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня.

Українська мова – мова, якою ми розмовляємо й думаємо, без якої не мислимо свого існування. Неоціненний скарб, душа народу – наша рідна мова. Багатство, краса та мелодійність української мови беззаперечні. Рідна мова утворює невидимий зв'язок між поколіннями минулого й майбутнього.

 

Традиційно в цей день проводиться Радіодиктант національної єдності. Всі охочі можуть взяти участь у написанні радіо диктанту щоб не стільки перевірити свою грамотність, а більше щоб  продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. По всій планеті одночасно українці гуртуються навколо рідного слова, пишучи цей диктант. Приєднуйтесь до цього всесвітнього флешмобу 27 жовтня об 11-00 год.!

Окрім цього цього ж дня стартує і Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. До якого щорічно долучаються понад 5 млн. учасників.

В бібліотеці до цієї дати був підготовлений перегляд літератури «Диво калинове – наша українська мова» та проводились  бесіди для користувачів.


Слід всім нам знати свою мову, боронити, розвивати, особливо зараз! Наше українське слово, не раз розіп’яте на історичних Голгофах, варте того! Любіть і шануйте, бережіть та популяризуйте рідне слово, нашу українську мову! Плекаймо цей дар, не дозвольмо відібрати його в нас жодним напасникам!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника