Турбота про себе – це необхідність!

             Не сьогодні, зараз це не на часі – ми часто повторюємо ці фрази, забуваючи турбуватися про самих себе. Зараз особливо важкий час, то чому б не спробувати допомогти собі пережити його з менш травматичними наслідками для психіки?

 Саме з цією метою в бібліотеці психологи з Міжнародної гуманітарної організації «Handicap International Federation» для внутрішньо переміщених осіб Донецької області та працівників бібліотеки провели тренінг «Турбота про себе».


Ця організація проводить свою діяльність в умовах війни у всьому світі, в Україні - з березня 2022 року. Працюють з вразливими групами населення,  надаючи послуги фізичної реабілітації, психологічної, логістичної підтримки.

Турбота про себе – важлива складова психічного здоровя. 24 липня навіть відзначається День турботи про себе. Потрібно не забувати приділяти увагу собі. Така турбота дасть можливість проявити до себе добро та любов, яких часто не вистачає у зовнішньому світі. Час, присвячений собі, допоможе привести до ладу думки та почуватись трохи краще.

Присутні на заході відповідали на запитання «Опитувальника балансу турботи про себе та способу життя», в якому розглядались деякі з найбільш ефективних фізичних, психологічних і духовних способів збереження рівноваги та запобігання емоційному вигоранню, вчилися розуміти власні потреби та шукали шляхи їх задоволення.

Учасники тренінгу наприкінці заходу отримали домашнє завдання – скласти план турботи про себе на наступну зустріч.

Обовязково піклуйтесь про себе! Набагато легше давати близьким підтримку та натхнення, коли вони є всередині вас самих.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника