Європа - наш спільний дім

        З метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, указом Президента України з 2023 року відзначення Дня Європи в Україні відбуватиметься 9 травня, спільно з державами Європейського Союзу. Адже 9 травня 1950 року була проголошена Декларація Шумана й ця дата вважається народженням Європейського Союзу. Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні само ідентифікації України як європейської держави, причетної до культурних надбань, традицій і цінностей Європи.

В бібліотеці з п’ятикласниками ЗОШ №19 пройшла година спілкування «Європа – наш спільний дім», присвячена Дню Європи. Спочатку школярі прослухали інформацію про створення Європейського Союзу, його символи, виникнення Дня Європи,  його святкування. Потім діти перевірили свої знання, ерудованість за допомогою вікторини «Що я знаю про країни ЄС», переглянули мультфільм «Дітям про Євросоюз», відповідали на запитання відео вікторини «Цікаві факти про країни Європи», ознайомились, з допомогою бібліотекарів, з виставкою-переглядом літератури «Україна. Європа. Світ».





Україна обрала шлях у Європейську спільноту і бачить своє майбутнє в інтеграції з Європою. Найголовніше – обєднати зусилля України та Європи у боротьбі за встановлення миру в нашій країні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника