Якщо хочеш бути здоровим

        Здоровя - найбільша цінність людини. Спосіб життя – це один з чинників здоров‘я, який майже цілком залежить від нашої поведінки.

       Залежить від нас, чи поліпшувати його чи  псувати. Такі чинники як тютюнопаління,  вживання алкоголю чи наркотичних речовин псують наше здоров‘я, викликають залежність, а можуть призвести й до смерті. Цікавість, прагнення до самовираження, утвердження власної самостійності, «дорослості» призводять до тяжких наслідків.

Розмова про свідоме ставлення до свого здоров’я, шкідливі звички та негативні наслідки їх вживання, як не стати залежним, велася під час години спілкування «Якщо хочеш бути здоровим», яку провели працівники бібліотеки для п’ятикласників. Ця тема особливо актуальна напередодні канікул, коли в школярів з’являється більше вільного часу. Діти активно включались в діалог, потім переглянули пізнавальне відео «Як діють наркотики?», обговорювали побачене. Хлопці та дівчатка ставили запитання, наводили факти з життя, про які вони чули чи бачили.













Хочеться вірити, що такі заходи допоможуть дітям зробити правильні висновки й змусять задуматися про те, чи варто захоплюватись шкідливими звичками, що гублять здоровя та псують життя.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника