Дитяча книга - провідник у яскравий

 

Книга стає вірним помічником та другом людини ще з дитинства. Починаючи з найменшого віку діти поступово пізнають світ за допомогою ілюстрацій та слів. Саме з книги починається їх шлях до одного базових умінь - читання.


До Міжнародного дня дитячої книги, який святкують 2 квітня, хочемо розказати про найвідоміші та найвизначніші твори для маленьких читачів. 

Найвідоміша книга у світі 

"Аліса в Країні Чудес" Льюїс Керролл


Український переклад Гаррі Поттера визнано найкращим у світі.

Книга «Чарлі і шоколадна фабрика» була включена в журналом Time (США) у  список «100 найкращих підліткових книг усіх часів»

“Снігова королева” Ганса Християна Андерсена видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”, ілюстрована Владиславом Єрком, є однією з найвідоміших за кордоном дитячих книжок українського видання.

Твір американського письменника Елвіна Брукса Вайта «Павутиння Шарлотти» очолив рейтинг найкращих дитячих книг по версії ВВС.

Серед найпопулярніших книг світу особливе місце займає повість-казка Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц».


Один з найвідоміших персонажів дитячої літератури ХХ століття є Вінні Пух, створений письменником Аланом Мілном. 

Перша українська книжка-картинка, яка отримала нагороду на престижному книжковому ярмарку у Болоньї (Франція) - “Зірки і макові зернята”  Романа Романишина і          Андрія Лесіва.

"Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка внесено до «Особливого почесного списку Ганса Крістіана Андерсена» як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.


Книжок прекрасних чимало. Головне - бажання читати.😍💓




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника