Таємниця еліксиру молодості

     

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВОЗ), наше  здоров’я приблизно на 50% залежить від способу життя, 20 -25 % - від умов довкілля, 15-20 % - від спадковості і до 10% - від рівня медичного обслуговування.

    Чи  замислювалися ви, що означає слово «здоров’я»? Чи знаєте  , що  це дуже відповідально бути здоровим? Якщо спробувати пояснити, як це – почувати себе  здоровим, то з’ясується, що це лише відчуття фізичної сили, а й позитивних емоцій, радості спілкування з друзями, близькими, легкість навчання чомусь новому, відкриття в собі сил для здійснення задуманого, досягнення мети, радість від спілкування з природою, мандрів.

Микола Амосов

    Відомий лікар, учений в галузі медицини, доктор медичних наук  Микола Амосов розробив систему здорового  і довготривалого способу життя.
  1.  Правильно продуманий збалансований раціон харчування, з використанням невеликої кількості жирів.

  2. Вживати мінімум 300 грамів овочів і фруктів щодня. Стабілізація ваги і приведення її до норм. Оптимальна вага= зріст - 100 сантиметрів (наприклад, при зрості 150 см : 150-100= 50 кг).
  3.   Обов’язкове заняття фізкультурою. Особливо це стосується дітей та літніх людей. Досить проводити щоденні тренування по півгодини, але такі, щоб організм добре спітнів. Годинні ж заняття здатні творити  чудеса.

  4. Корисно впливає на людський організм швидка ходьба. Кожен день потрібно проходити не менше одного кілометра пішки.
  5. Контроль за психоемоційним станом. Дуже важливою складовою здорового і щасливого життя є гарне психічне здоров’я. Важливо з дитинства вчитися керувати своїм настроєм і емоціями, адже це впливає не тільки на настрій та смак життя, а й на стан організму в цілому.
Тримайтеся правильного шляху та примножуйте власне здоров'я. Від цього залежить його якість.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника